Zevende plaats tweede dag Lemmer.

  • LemmerII 1
  • LemmerII 2
  • LemmerII 3
  • LemmerII 4
  • LemmerII 5
  • LemmerII 6
  • LemmerII 7

Geplaatst op 9 augustus 2012

Eigenlijk een beetje de omgekeerde wereld vergeleken met gisteren. Was het toen nog een inhaalrace die Albert Visser en zijn bemanning een middenmoot plaats opleverde, vanmiddag zeilde Albert na een aanvankelijk prachtig begin een paar plaatsen naar achteren. De start was wederom perfect, je kunt aan alles aflezen dat de mannen hier geweldig op hebben getraind. Even leek het er op dat de drachtsters als eerste bij de bovenwindse boei aan zouden komen. De beste stuurlui staan aan wal, maar volgens insiders zeilde Albert Visser net iets te ver door het IJsselmeer in. Andere schepen die onder hem lagen draaiden eerder, waaronder Lemmer, Bolsward en Langweer.

Zij kregen de wind zo goed dat zij met een prachtige slag in 1 keer de boei aan konden zeilen. De mannen van de Twee Gebroeders moesten zich tevreden stellen met een vierde plaats. Het daarop volgend kruisrak werd een plaatsje ingeleverd ten faveure van Langweer. Johannes Meeter (Lemmer), had voor eigen thuispubliek nog wel een mooie eerste plaats te pakken maar werd fel op de huid gezeten door Douwe Visser (Sneek). Door de weer erg schiftende wind was niemand zijn plaatsje zeker, en daar konden onze mannen over meepraten. In een kort kruisrak vlak voor het strand kwam Albert net even verkeerd uit. Het kostte hem helaas enkele plaatsen.

Toch wist hij gedurende de rest van de wedstrijd een plaatsje op te schuiven om als zevende te finishen. Lemmer wist de eerste plaats te behouden en dat moet een hele geruststelling zijn na de dag van gisteren waar hij 14 punten aan zijn broek kreeg. Sneek werd tweede en omdat Bolsward achter hen eindigde is hij niet meer in te halen door de concurrentie tijdens de finale morgen op het Sneekermeer. Douwe Visser is dus vandaag voor de zevende maal in zijn schippersbestaan kampioen van de SKS geworden. Wij feliciteren hem en zijn bemanning hiermee van harte. Albert Visser staat met nog 1 race te zeilen op de achtste plaats. Mits hij morgen een goed resultaat behaalt en de naaste concurrentie Joure en Lemmer enkele plaatsen achter hem eindigd zit er een evenaring van de zesde plaats van afgelopen seizoen in. Natuurlijk gunnen we het onze mannen die nog 1 keer vol aan de bak gaan morgen op het Sneekermeer.

UITSLAG LEMMER:

1. Lemmer, 2. Sneek, 3. Grou, 4. Bolsward, 5. Halve Maen, 6. Eernewoude, 7. DRACHTEN, 8. Langweer, 9. Heerenveen, 10. Joure, 11. Woudsend, 12. Stavoren, 13. Huizum, 14. Leeuwarden.