It Skûtsje fan Drachten | It Skûtsje fan Drachten

Onze donateurs

Word donateur

Ze zijn met velen en ze zijn onmisbaar: onze donateurs. Hun aantal zorgt ervoor dat ze gezamenlijk onze grootste sponsor zijn.

Een kleine driehonderd donateurs doneren jaarlijks. Ze zijn verenigd in de Stichting Vrienden van It Skûtsje fan Drachten de Twee Gebroeders, die bepaalt welk bedrag uitgekeerd wordt aan de eigenarenstichting. Op deze manier is er een extra orgaan dat in het oog houdt of de giften van de donateurs wel op een goede manier besteedt worden.

De vriendenstichting heeft sinds haar oprichting in 1983 al veel investeringen in het skûtsje bekostigd. In 2018 een nieuw groot zeil. In 2017 hebben de donateurs bijgedragen aan een nieuwe mast. In 2015 voor een kleine € 15000,- een nieuw grootzeil en een nieuwe fok. Maar ook is er betaald aan een nieuwe gaffel een giek en zwaarden. In het voorjaar van 2022 de “knik” uit het skûtsje gehaald, met andere woorden het skûtsje heeft nu een iets langere waterlijn. In 2023 heeft het skûtsje een nieuw grootzeil gekregen. Al met al een flinke verbouwing en daar hebben de donateurs een grote bijdrage aan geleverd. Zonder donateurs redt het Skûtsje het niet!

Daarom willen we ook wat terug doen. Elke donateur krijgt jaarlijks het officiële SKS-skûtsjejournaal én ons eigen magazine ‘De Twee Gebroeders’ in de bus. Bovendien nodigen we alle donateurs uit om met ons mee te zeilen tijdens het jaarlijkse donateurzeilen.

De donateurs zijn de achterban van ons skûtsje. Ze helpen mee het skûtsje in de vaart te houden en volgen onze prestaties kritisch. Hoe meer donateurs, hoe beter! Ook donateur worden? Dat kan natuurlijk! U kunt altijd contact opnemen met Aldert Gzn Hoekstra, penningmeester van de vriendenstichting en verantwoordelijk voor de ledenadministratie of u opgeven in het formulier hieronder


Trots op onze sponsoren

Ook sponsor worden?

Het laatste nieuws

Bekijk alle nieuwsitems?

In memoriam Wiemer Hoekstra

Wedstrijddata SKS-Kampioenschap 2024

Meer nieuws op onze socials

De wind in de zeilen

Word sponsor van It
Skûtsje fan Drachten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

It Skûtsje
Fan Drachten

De Twee Gebroeders is een bijzonder schip binnen de prachtige vloot van de SKS-skûtsjes. Het is ook het schip dat het langst meezeilt van allemaal.

Contactgegevens

It Skûtsje fan Drachten

Socials

 
Button