It Skûtsje fan Drachten | It Skûtsje fan Drachten

FreonEN fan
It Skûtsje
fan Drachten

Wurdsto ek Freon Fan?

Dankzij de onmisbare steun van onze Freonen blijft It Skûtsje fan Drachten in topconditie. Sinds de oprichting van de stichting Freon fan It Skûtsje fan Drachten in 1983 hebben de donaties van onze freonen essentiële vernieuwingen mogelijk gemaakt die het schip zeilende houden.

Zo hebben de Freonen gefinancierd wat nodig was om het schip door de jaren heen te moderniseren. Denk hierbij aan een nieuwe mast, die het skûtsje sterker en stabieler maakt tijdens races. Ook de aanschaf van nieuwe zeilen heeft niet alleen de snelheid, maar ook de manoeuvreerbaarheid van het schip aanzienlijk verbeterd. Daarnaast hebben aanpassingen aan de waterlijn het mogelijk gemaakt dat het skûtsje efficiënter door het water snijdt, wat cruciaal is tijdens wedstrijden. Ook essentiële onderdelen zoals de gaffel, giek en zwaarden zijn vervangen, wat bijdraagt aan de algehele performance en duurzaamheid van het schip.

Freon fan It Skûtsje fan Drachten | It Skûtsje fan Drachten

Zonder de voortdurende steun van onze Freonen zou It Skûtsje fan Drachten niet in staat zijn om deze noodzakelijke upgrades te realiseren. Hun bijdragen zijn veel meer dan financiële steun; ze zijn een blijk van toewijding aan het behoud van een belangrijk onderdeel van onze Fryske cultuur en geschiedenis.

Wij vinden dat daar ook wat tegenover moet staan. Als Freon krijg je het officiële SKS skûtsjejournaal én ons eigen drukwerk thuis op je mat. Daarnaast ben je welkom een dag mee te zeilen aan boord van ons skûtsje, een unieke ervaring.

Natuurlijk zijn er nog veel meer voordelen als Freon van It Skûtsje fan Drachten, nieuwsgierig? Neem contact op met Aldert Gzn Hoekstra, penningmeester van de Freonen.

Meer nieuws op onze socials

Trots op onze sponsoren

Ook sponsor worden?

De wind in de zeilen

Word sponsor van It
Skûtsje fan Drachten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

It Skûtsje
Fan Drachten

It Skûtsje fan Drachten 'De Twee Gebroeders' is deelnemer aan SKS Skûtsjesilen #SKS24, dé Fryske topsport.

Contactgegevens

It Skûtsje fan Drachten

Socials

 
Button