It Skûtsje fan Drachten | It Skûtsje fan Drachten

Schip en
Stichting

It Skûtsje fan Drachten Twee Gebroeders is een bijzonder schip, zelfs binnen de prachtige vloot van veertien SKS-skûtsjes. Het was niet alleen het eerste schip ooit dat speciaal werd aangekocht om het te behouden voor het wedstrijdzeilen, het is ook het schip dat het langst meezeilt van allemaal.

Al in 1954 hadden de Drachtster zakenlieden Akko van der Veen en Jaap van der Woude het historische inzicht dat de skûtsjes zouden verdwijnen als er geen actie ondernomen werd. Zij kochten het mooi belijnde schip van Tjalling van der Veen, die het in 1913 had laten bouwen aan de beroemde werf de Piip van de gebroeders Roorda.

Het schip is tegenwoordig eigendom van de Stichting Het Drachtster Skûtsje "De Twee Gebroeders", waarvan Robert Bakker de voorzitter is. De eigenarenstichting wordt, naast de sponsoren, financieel ondersteund door een vriendenstichting die de gelden van de donateurs beheert. Zo houden we ambitie en controle gescheiden.

Bouwjaar: 1913
Werf: Roorda de Piip, Drachten
Tonnage: 44
Zeilteken: D
Kleur: bruin
Lengte: 19,34
Breedte: 3,54
Holte: 1,17
Diepgang: 0,42
Schipper: Jeroen Pietersma

Schip en stichting | It Skûtsje fan Drachten

Trots op onze sponsoren

Ook sponsor worden?

Meer nieuws op onze socials

De wind in de zeilen

Word sponsor van It
Skûtsje fan Drachten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

It Skûtsje
Fan Drachten

De Twee Gebroeders is een bijzonder schip binnen de prachtige vloot van de SKS-skûtsjes. Het is ook het schip dat het langst meezeilt van allemaal.

Contactgegevens

It Skûtsje fan Drachten

Socials

 
Button