It Skûtsje fan Drachten | Drachtster Skûtsje

Blog post 'Mam is de hort op'

Blog post 'Mam is de hort op'

Skûtsjesilen: zeilfolklore op de Friese meren

Het stond altijd op mijn lijstje: een bezoek aan het Skûtsjesilen, een zeilwedstrijd met oude vrachtschepen op de Friese meren. Toch is het er nooit van gekomen. Zelfs niet toen ik nog in Fryslân woonde.Toch is het er nooit van gekomen. Zelfs niet toen ik nog in Fryslân woonde. Des te leuker is het, dat ik samen met een paar enthousiaste bloggers een dagje Skûtsjesilen mag meepikken. En mijn belevingen met deze Friese zeilfolklore op mijn blog kan delen.

Op naar de Veenhoop, voor een dagje Skûtsjesilen

Op maandag 7 augustus reis ik naar de Veenhoop, waar ik op uitnodiging van Platform Gastvrij Smallingerland en de ‘Het Drachtster Skûtsje’ een dagje Skûtsjesilen ga meemaken. Vandaag is de 2e wedstrijd die wordt gehouden op het ’thuiswater’ van het Het Drachtster Skûtsje: de Wijde Ee bij de Veenhoop. Onder de rook van Drachten.

Na aankomst stap ik aan boord van het schip dat ons naar de overkant brengt. Zodat we de wedstrijd goed kunnen volgen en alles daar omheen kunnen meemaken.

Meer lezen? Je leest het volledige blogartikel van Marion via deze link. 

Trots op onze sponsoren

Ook sponsor worden?

Meer nieuws op onze socials

De wind in de zeilen

Word sponsor van
de twee gebroeders

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

It Skûtsje
Fan Drachten

De Twee Gebroeders is een bijzonder schip binnen de prachtige vloot van de SKS-skûtsjes. Het is ook het schip dat het langst meezeilt van allemaal.

Contactgegevens

Drachtster Skûtsje
06 - 53784490

Socials

 
Button