It Skûtsje fan Drachten | Drachtster Skûtsje

Dertiende plaats Drachten bij Lemmer

Dertiende plaats Drachten bij Lemmer

Je hebt van die wedstrijddagen dat alles wat je ook probeert mislukt. Vooraf uitgekiende slagen die niet het gewenste resultaat opleveren, misschien net niet genoeg snelheid waardoor je je tegenstander de loef af kunt steken, noem het maar op. Zo een dag was het voor Jeroen Pietersma en zijn bemanning. Geheel tegen zijn gewoonte in startte hij op het IJsselmeer bij Lemmer bij de bovenste startboei. Of het m daaraan lag; het leek op zich nog wel een mooie vrije start. Vrij bovenin het veld met een snor voor de boeg ving het team het eerste kruisrak aan. 

Echter was voor de skûtsjes die onderin startten bij het Woudagemaal deze keuze de beste. De oostelijke wind van land zorgde ervoor dat zij meer snelheid genereerden. Jeroen rondde de eerste boei rond de twaalfde positie. De mooie klasseringen van de laatste twee dagen leken en bleven ver weg. Toch zeilden Jeroen en zijn bemanning een mooi tweede kruisrak waarin twee plaatsen winst werd geboekt. En route daarna rondde men als negende de bovenste boei bij een redelijk zwakke wind die af en toe zelfs even helemaal wegviel. In het slot van de race werd de geboekte winst door een mislukt kruisrak helaas ingeleverd. Of het een windschifting was waardoor de gekozen slag verkeerd uitpakte is lastig aan te geven. Wat ik al zei, soms heb je van die dagen dat het je niet meezit en dat bleek vanmiddag. Het team op de Twee Gebroeders moest genoegen nemen met de dertiende plaats vlak voor de als laatst geëindigde Jappie Visser (Sneek) die het de laatste dagen helemaal niet heeft. Dit in schril contrast met zijn tweede plaats bij Stavoren.

Hoe het ook zei Jeroen Pietersma hadden zich de eerste dag zeilen bij Lemmer veel beter voorgesteld. Ze zullen zich op zeker herpakken en er alles aan doen om morgen op dag twee op het IJsselmeer bij Lemmer beter voor de dag te komen.
Voor Harmen Brouwer (Langweer) kan dit kampioenschap al niet meer stuk. Voor de derde opeenvolgende dag pakte hij de volle winst en nestelt zich hiermee op de derde positie in het klassement. En dat voor een debutant in de S.K.S. Met een straatlengte voorsprong op nummer twee Willem Zwaga (Leeuwarden) gaf hij de winst nog meer glans.

Albert Visser (Lemmer) werd derde en deed daarmee goede zaken voor het klassement. Hij blijft leider met een kleine zeven punten voorsprong op nummer twee Douwe Visser (Grou). Laatstgenoemde beleefde een beroerde start en rondde de eerste boei als dertiende waardoor een prolongatie van zijn titel heel ver weg leek. Door een fantastisch gezeilde wedstrijd wist hij op te klimmen naar een vierde plaats vlak achter Lemmer dus. Het blijft met nog twee wedstrijden te gaan ongemeen spannend wie de titel voor zich gaat opeisen. 

Het was een race met vele wisselingen in posities. Schippers die slecht starten en toch veel plaatsen winst boeken en er zijn er die een goede start meemaken en toch een slechte eindklassering zeilen. Morgen dus dag twee op het IJsselmeer bij Lemmer. Spanning volop in de top van het klassement en Jeroen Pietersma en zijn bemanning die erop gebrand zijn hun mindere resultaat van vanmiddag te verbeteren. Wat zou een podiumplaats dit seizoen toch wat extra glans geven. Wie weet lukt het morgen…

UITSLAG LEMMER: 1. Langweer, 2. Leeuwarden, 3. Lemmer, 4. Grou, 5. Huizum, 6. Joure, 7. Halve Maen, 8. Heerenveen, 9. Eernewoude, 10. Akkrum, 11. Woudsend, 12. Stavoren, 13. DRACHTEN, 14. Sneek.

KLASSEMENT: 1. Lemmer 24 punten, 2. Grou 30,7 punten, 3. Langweer 35,6 punten. Drachten staat 10e met 63 punten.

Het laatste nieuws

Bekijk alle nieuwsitems?

Ale Zwerver, mear as 60 seizoenen Skûtsjesiler

Fan de skipper - Sile bliksem!

Skûtsje vol vaders en zonen

Meer nieuws op onze socials

Trots op onze sponsoren

Ook sponsor worden?

De wind in de zeilen

Word sponsor van It
Skûtsje fan Drachten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

It Skûtsje
Fan Drachten

It Skûtsje fan Drachten 'De Twee Gebroeders' is deelnemer aan SKS Skûtsjesilen #SKS24, dé Fryske topsport.

Contactgegevens

It Skûtsje fan Drachten

Socials

 
Button