It Skûtsje fan Drachten | Drachtster Skûtsje

Drachten rode lantaarndrager op IJsselmeer bij Lemmer

Drachten rode lantaarndrager op IJsselmeer bij Lemmer

Zo graag wil ik een heerlijk positief stukje schrijven over Jeroen Pietersma en zijn bemanning tijdens een wedstrijd van dit SKS-kampioenschap. Blijdschap, vreugde en tranen van blijdschap na een geweldig geleverde prestatie. Even stond er kippenvel op mijn armen toen onze mannen gisteren tijdens de afgebroken race bij Woudsend als eersten de bovenboei rondden. Zou het dan toch een keer gaan gebeuren? Maar dit sneue verhaal is gisteren al verteld; moed verloren, al verloren. Gisteravond, tijdens de traditionele intocht in Lemmer, straalden de mannen van oor tot oor en vierden feest met de vele toeschouwers. Vandaag moest het dan maar gebeuren in de baai van Lemmer.

Was de positie na de start nog uitermate hoopvol – Jeroen rondde de eerste boei als vierde – gedurende de wedstrijd zakte men steeds verder weg om uiteindelijk als veertiende te finishen. Slechter kon het niet dit kampioenschap. Schreef ik na de wedstrijd bij Terhorne een week geleden dat Jeroen en zijn bemanning met de Twee Gebroeders zeer competitief zijn geworden, vanmiddag was helaas het tegendeel waar. Ik kan er van alles bij bedenken, maar er zal ongetwijfeld een reden voor dit slechte resultaat zijn. Ligt het aan de trim van de zeilen bij de vandaag kalme wind? Maakte men net de verkeerde keuzes in het kruisrak? Zeg het maar. Zoals altijd zijn het de details die het verschil maken. Ook zullen Jeroen en zijn bemanning er hoofdpijn van hebben. Men is gemotiveerd tot op het bot, daar ligt het absoluut niet aan.

Nog twee wedstrijden te gaan en de kampioen is bekend. Douwe Visser (Grou) won vanmiddag voor de vierde opeenvolgende keer. Door het relatief slechte presteren van zijn twee naaste belagers, Albert Visser (Lemmer) en Sytze Brouwer (Heerenveen), is de schipper uit Grou niet meer in te halen en behaalde hij zijn zevende(!) SKS-titel. Een prestatie van formaat waarvoor alleen maar oprechte felicitaties op zijn plaats zijn. En ik blijf het maar herhalen: wat zou het toch mooi zijn als Jeroen Pietersma en zijn team in een van de komende twee wedstrijden een podiumplaats kunnen bezeilen. Maar dan zal toch het ongetwijfeld kleine lek boven moeten komen. En dat weten Jeroen en zijn bemanning maar al te goed.

De spanning de komende twee wedstrijden zit hem in wie het podium in Sneek gaat completeren. Lemmer, Heerenveen, Eernewoude en Leeuwarden verschillen in het klassement maar vier punten. Wie wordt de best of de rest? Jeroen Pietersma staat op een 12e plaats met 66 punten.

Uitslag Lemmer: 1. Grou, 2. Stavoren, 3. Eernewoude, 4. Langweer, 5. Akkrum, 6. Leeuwarden, 7. Joure, 8. Halve Maen, 9. Lemmer, 10. Sneek, 11. Huizum, 12. Heerenveen, 13. Woudsend, 14. Drachten.

Het laatste nieuws

Bekijk alle nieuwsitems?

Ale Zwerver, mear as 60 seizoenen Skûtsjesiler

Fan de skipper - Sile bliksem!

Skûtsje vol vaders en zonen

Meer nieuws op onze socials

Trots op onze sponsoren

Ook sponsor worden?

De wind in de zeilen

Word sponsor van It
Skûtsje fan Drachten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

It Skûtsje
Fan Drachten

It Skûtsje fan Drachten 'De Twee Gebroeders' is deelnemer aan SKS Skûtsjesilen #SKS24, dé Fryske topsport.

Contactgegevens

It Skûtsje fan Drachten

Socials

 
Button