It Skûtsje fan Drachten | Drachtster Skûtsje

Fantastisch vijfde op de Fluezen

Fantastisch vijfde op de Fluezen

Een fantastisch resultaat voor Jeroen Pietersma en zijn team op de Fluezen vanmiddag. De vijfde plaats in de einduitslag daar waar het tijdens de wedstrijd echt niet naar uitzag. De start was wederom geweldig. Dit onderdeel van een wedstrijd hebben de mannen echt onder de knie gekregen. Het waaide flink op de Fluezen tijdens de zesde race alweer van dit kampioenschap. Vervaarlijk schuin hangend stoof de armada richting eerste boei. En het moet gezegd de commissie had er op dit ruime water een schitterende baan ingelegd. De eerder deze week besproken “gate” baan. Kampioenskandidaten Albert Visser (Lemmer) en Gerhard Pietersma (Eernewoude) startten vals. Laatstgenoemde werd volgens zijn zeggen hiervan niet in kennis gesteld en zeilde gewoon door. 

De knappe start van Jeroen Pietersma werd helaas niet beloond met een positie bij de eersten. Over stuurboord denderde de Twee Gebroeders naar de eerste boei. Meerdere over bakboord liggende skûtsjes hadden voorrang op onze schipper, zodat hij achter deze schepen langs kon gaan draaien om over de voorrangsboeg zijn weg te vervolgen. Een negende notering.

Fel werd er in het ruime kruisrak gestreden om elke meter maar het gelukte Jeroen niet om verder naar voren te zeilen. Toch was het een genot om de trots van Drachten over het water te zien scheren. Deze keer zat het voordeel van Jeroen Pietersma en zijn bemanning in het absolute slot van deze zinderende race. Door het maken van een schitterende slag in het laatste deel kwam hij in een voordelige positie te liggen ten opzichte van de concurrentie. Veel van hen kozen een andere slag die nadelig uitpakte. De mannen van de Twee Gebroeders konden hun ogen niet geloven. Als zesde stoven ze met gebalde vuisten en onder luid gejuich van de bemanning over de finish. En toch vijfde. Hoe zit dit dan? 

Gerhard Pietersma (Eernewoude) lag ruim voorop en ging ervanuit dat hij als eerste zou worden “afgeschoten”. Maar bij het passeren van de finishlijn geen schot. Dus niet geklasseerd in de einduitslag. Het laat zich raden dat deze schipper met zijn team woest waren. Daardoor schoof broer Jeroen nog een plaatsje op en werd dus vijfde.

Gerhard protesteerde na afloop tegen de wedstrijdcommissie omdat hij van mening was dat hij bij zijn valse start niet was aangeroepen. De jury hoorde beide partijen na afloop en kwam tot een advies welke is doorgespeeld aan het bestuur van de S.K.S. welke binnen twee dagen tot een definitief oordeel moet komen. Tot die tijd blijft de uitslag voorlopig.

Runner up vanmiddag was absoluut Albert Visser (Lemmer). Na zijn valse start rondde hij de eerste boei als veertiende om uiteindelijk als derde te finishen. Een waar huzarenstukje.

Morgen zeilen de skûtsjes op het IJsselmeer bij Stavoren.

UITSLAG ELAHUIZEN: 1. Grou, 2. Akkrum, 3. Lemmer, 4. DRACHTEN, 5. Heerenveen, 6. Halve Maen, 7. Stavoren, 8. Sneek, 9. Woudsend, 10. Leeuwarden, 11. Langweer, 12. Joure, 13. Huizum, 14. Eernewoude.

TOP KLASSEMENT: 1. Lemmer 12 punten, 2. Grou 12,7 punten en 3. Heerenveen 24,9 punten. Jeroen Pietersma en zijn team staan 10e met 38 punten.

Trots op onze sponsoren

Ook sponsor worden?

Meer nieuws op onze socials

De wind in de zeilen

Word sponsor van It
Skûtsje fan Drachten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

It Skûtsje
Fan Drachten

De Twee Gebroeders is een bijzonder schip binnen de prachtige vloot van de SKS-skûtsjes. Het is ook het schip dat het langst meezeilt van allemaal.

Contactgegevens

It Skûtsje fan Drachten

Socials

 
Button