It Skûtsje fan Drachten | Drachtster Skûtsje

Fantastische vierde plaats op Sneekermeer bij Terhorne

Fantastische vierde plaats op Sneekermeer bij Terhorne

Een fantastische vierde plaats vanmiddag op het Sneekermeer bij Terhorne. Wat een sublieme prestatie van Jeroen Pietersma en zijn bemanning. Had ik het in de voorbeschouwing over focus bij schipper en bemanning en de Twee Gebroeders die volgens de schipper na een paar aanpassingen beter presteert; het kwam er vanmiddag op het Sneekermeer absoluut uit. Wat was ons team competitief. Zakte men de afgelopen jaren na een goede start tijdens de race wat terug, daar was op het Sneekermeer anno 2023 absoluut geen sprake van. Jeroen maakte een prachtige start en bij windkracht vier stoof de Twee Gebroeders richting eerste boei. Na Joure en Lemmer rondde onze roerganger als derde. Wat een fenomenaal gezicht trouwens; de weersomstandigheden waren voor de zeilers nagenoeg perfect. En wat zullen zij maar ook de vele toeschouwers op de pier bij Terhorne genoten hebben.

En dan dat ene woord competitief. Volop streed Jeroen mee om bij de eersten te blijven en dat lukte geweldig. Gedurende de vele messcherp verzeilde kruisrakken bleven de verschillen voorin miniem. Rinus de Jong (Joure) leidde de wedstrijd en nummer twee Albert Visser (Lemmer) zat hem de hele race op het vinketouw. In het laatste rak wist Albert toch de mannen uit Joure te verschalken en schonk Lemmer de eerste overwinning van dit seizoen. De regerend kampioen gaf hiermee zijn visitiekaartje voor dit kampioenschap af. Jeroen Pietersma voelde de hete adem van Douwe Visser (Grou) in zijn nek. De winnaar van de eerste wedstrijd wist Jeroen toch te verschalken. Maar er zijn mindere waar je van kunt verliezen.

Jeroen Pietersma gaf de vierde positie niet meer uit handen en het zal voor hem en zijn bemanning een euforisch gevoel hebben gegeven. Dit smaakt naar meer en we zijn nog maar pas twee wedstrijden onderweg. Morgen zeilen de veertien van de SKS op de Langweerder Wielen bij Langweer.

Het laatste nieuws

Bekijk alle nieuwsitems?

Ale Zwerver, mear as 60 seizoenen Skûtsjesiler

Fan de skipper - Sile bliksem!

Skûtsje vol vaders en zonen

Meer nieuws op onze socials

Trots op onze sponsoren

Ook sponsor worden?

De wind in de zeilen

Word sponsor van It
Skûtsje fan Drachten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

It Skûtsje
Fan Drachten

It Skûtsje fan Drachten 'De Twee Gebroeders' is deelnemer aan SKS Skûtsjesilen #SKS24, dé Fryske topsport.

Contactgegevens

It Skûtsje fan Drachten

Socials

 
Button