It Skûtsje fan Drachten | Drachtster Skûtsje

Jeroen Pietersma en bemanning pechvogels van de dag!

Jeroen Pietersma en bemanning pechvogels van de dag!

Zelden zullen onze mannen zo gefrustreerd de klinken uit het dek van de Twee Gebroeders hebben geschopt. Wat is ons team tekortgedaan tijdens de inhaalwedstrijd op het Heegermeer bij Woudsend. Een prachtig resultaat, lees zelfs een overwinning, is Jeroen Pietersma en zijn team ontnomen. Het waaide lekker op het Heegermeer en alle schippers en bemanningen waren ondanks het vroege aanvangstijdstip wakker. Een fenomenale start van Jeroen onder bij de pin. Als een mes sneed de Twee Gebroeders door de golven. En wat we de afgelopen dagen hoopten kwam er nu eindelijk uit. Als eerste rondde Jeroen de eerste boei. Machtig voor de wind zeilend aan kop van het veld. Maar aan het einde van het voor-de-winds rak klonken er twee schoten vanaf het startschip. Er moest opnieuw worden gestart. Er werd een bord met het startnummer van Albert Visser (Lemmer) op het startschip getoond (vlak na de eerste start), echter bleek dit een fout te zijn. Het had een ander nummer moeten zijn. Albert startte opnieuw maar wist zeker dat hij absoluut niet te vroeg over de startlijn was gegaan. Hij tekende protest aan. Dus nog tijdens de eerste route besloot het wedstrijdcomité de wedstrijd af te blazen.

We zijn eens in de reglementen gedoken. En wat blijkt? Er kunnen geen rechten worden ontleend aan een bord dat wordt getoond. Fout van het wedstrijdcomité, de wedstrijd had gewoon door moeten gaan en een eventueel protest van Lemmer zou later altijd in de jurykamer worden afgewezen. Sneu voor hen dan natuurlijk, maar helemaal voor Jeroen en zijn team die op een prachtige eerste plaats lagen. Wat zal er aan boord van de Twee Gebroeders zijn gescholden; we willen het eigenlijk niet eens weten. Zo erg voor de mannen die het dit kampioenschap al niet meezit. Lig je een keer vooraan, krijg je dit...

Of het aan het voorgaande lag, weten we niet, maar de tweede start mislukte. De concentratie etc. zal even ver te zoeken zijn geweest. De mannen van de Twee Gebroeders eindigden als elfde en zelden zal er met zo'n pesthumeur het volgschip zijn opgezocht. En op deze manier zakt Jeroen Pietersma verder weg in het tussenklassement. Op een twaalfde plaats vinden we hem terug met 53 punten. De race van vandaag werd gewonnen door Douwe Visser (Grou), zijn vierde overwinning. Niemand twijfelt er nog aan of deze schipper kampioen 2023 gaat worden. Het is alleen de vraag wanneer. Op de eerste of tweede zeildag bij Lemmer. Willem Zwaga (Leeuwarden) stuurde zijn skûtsje zeer verdienstelijk naar een tweede plaats. Lodewijk Meeter (Halve Maen) pakte als debuterend schipper voor het eerst een podiumplaats, hij werd derde.

Uitslag Woudsend (inhaalwedstrijd): 1. Grou, 2. Leeuwarden, 3. Halve Maen, 4. Eernewoude, 5. Heerenveen, 6. Joure, 7. Woudsend, 8. Lemmer, 9. Huizum, 10. Akkrum, 11. Drachten, 12. Sneek, 13. Stavoren, 14. Langweer.

Top drie klassement: 1. Grou 8,6 pt, 2. Heerenveen 21,9 pt, 3. Lemmer 24,8 pt.

Het laatste nieuws

Bekijk alle nieuwsitems?

Ale Zwerver, mear as 60 seizoenen Skûtsjesiler

Fan de skipper - Sile bliksem!

Skûtsje vol vaders en zonen

Meer nieuws op onze socials

Trots op onze sponsoren

Ook sponsor worden?

De wind in de zeilen

Word sponsor van It
Skûtsje fan Drachten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

It Skûtsje
Fan Drachten

It Skûtsje fan Drachten 'De Twee Gebroeders' is deelnemer aan SKS Skûtsjesilen #SKS24, dé Fryske topsport.

Contactgegevens

It Skûtsje fan Drachten

Socials

 
Button