It Skûtsje fan Drachten | Drachtster Skûtsje

Jeroen Pietersma start als beste bij start kampioenschap Grou

Jeroen Pietersma start als beste bij start kampioenschap Grou

En of Jeroen Pietersma en zijn team gemotiveerd zijn tot op het bot zoals gisteren gemeld. Veruit de beste start vanmiddag bij de aanvang van het kampioenschap 2022 was voor de mannen van het Drachtster Skûtsje. Schitterend stoven de mannen als eerste over de denkbeeldige startlijn. Net onder Jeroen lag Douwe Visser (Grou). In een daaropvolgende stuurboordslag kroop Grou onder de Twee Gebroeders. De schipper uit Grou draaide iets eerder onder ons skûtsje weg en sneed hoog aan de wind als een mes richting eerste boei. Grou op één gevolgd door Drachten.

En daarbij dat eerste merkteken ontstond een situatie die Jeroen of niet goed inschatte of dat onze schipper dacht ik lig lekker op deze positie en ik gok het erop. Over stuurboord zeilde Jeroen richting boei. Albert Visser (Lemmer) kwam op volle snelheid over bakboord naar de boei. Laatstgenoemde had voorrang en moest zijn koers wijzigen om de Twee Gebroeders te ontwijken. Lemmer hees terecht de protestvlag en Jeroen wist dat hij fout zat. Hij liet de groene vlag hijsen ten teken dat hij schuld erkende.

Gedurende het verdere verloop van de race bleef Jeroen Pietersma met zijn team meestrijden om de beste plaats in de voorhoede. Hij moest uiteindelijk Albert Visser toch voor laten gaan en finishte op een keurige vierde plaats. Door de erkenning van schuld bij de protestsituatie kreeg Jeroen drie punten extra bij zijn vier die hij behaalde met de vierde notering.

Douwe Visser (Grou) lag dus zoals gezegd eerste en bleef dat gedurende de gehele wedstrijd. Voor hem een prachtige overwinning op thuiswater. De broer van Jeroen Pietersma, Gerhard, pakte met Eernewoude de tweede plaats. Voor het talrijke publiek op en om het water was het een fantastisch begin van het kampioenschap. En de schippers en bemanningen zullen dat zeker beamen.

Wat vooral opviel vanmiddag waren de talrijke positiewisselingen. Klaas van der Meulen (Woudsend) zeilde bij het begin in de achterste regionen maar finishte uiteindelijk als zesde. Sytze Brouwer (Heerenveen) streed vanuit de start mee in de voorhoede om toch slechts als tiende te eindigen. Rinus de Jong (Joure) zeilde een fantastisch voorseizoen maar wist vanmiddag niet verder te komen dan een elfde plaats.

 

UITSLAG GROU: 1. Grou, 2. Eernewoude, 3. Lemmer, 4. DRACHTEN met groene vlag, 5. Sneek, 6. Woudsend, 7. Huizum, 8. Halve Maen, 9. Leeuwarden, 10. Heerenveen, 11. Joure, 12. Akkrum, 13. Langweer, 14. Stavoren.

Het laatste nieuws

Bekijk alle nieuwsitems?

Ale Zwerver, mear as 60 seizoenen Skûtsjesiler

Fan de skipper - Sile bliksem!

Skûtsje vol vaders en zonen

Meer nieuws op onze socials

Trots op onze sponsoren

Ook sponsor worden?

De wind in de zeilen

Word sponsor van It
Skûtsje fan Drachten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

It Skûtsje
Fan Drachten

It Skûtsje fan Drachten 'De Twee Gebroeders' is deelnemer aan SKS Skûtsjesilen #SKS24, dé Fryske topsport.

Contactgegevens

It Skûtsje fan Drachten

Socials

 
Button