It Skûtsje fan Drachten | Drachtster Skûtsje

Jeroen Pietersma zeilt naar prachtige vijfde plaats bij Woudsend

Jeroen Pietersma zeilt naar prachtige vijfde plaats bij Woudsend

Geweldig gestreden, machtig gezeild met als beloning een vijfde plaats op het Heegermeer bij Woudsend. In één zin dekt dit de lading van de prachtige wedstrijd die Jeroen Pietersma en zijn team hebben gezeild. Constant meegevochten in de voorhoede bij een lastige, schifterige matige wind. Voorwaar een prestatie van formaat. De uitgebreide verbouwing van de Twee Gebroeders en een tot de tanden toe gewapend team werpen wel degelijk hun vruchten af. En het begint voor Jeroen Pietersma een traditie te worden om bij de pin, de onderste startboei, te starten en daar zijn geluk te zoeken. Tijdens een interview vanavond bij het skutsjejournaal bij omroep Max vertelde onze schipper dat hij net dat kleine beetje power zoekt om de zeer goede start te verzilveren met een eerste plaats. En zoals zo vaak, en dat geldt voor meerdere zaken, zit m dat in de details. Laat Jeroen en zijn bemanning maar schuiven; er komt een dag dat alles op zijn plaats valt. Na de race van vanmiddag bezetten zij de negende plaats in het klassement redelijk dicht bij de concurrentie en dus, met nog drie wedstrijden te gaan, kunnen ze zeker nog stijgen. En in de vorm waarin men nu verkeerd zit dat er op zeker in.

De strijd om de felbegeerde titel nadert inmiddels ook zijn climax. Laat nou net Albert Visser (Lemmer) en Douwe Visser (Grou), de twee die momenteel de top van het klassement aanvoeren, vanmiddag op een kalm Heegermeer hun slechtste wedstrijd van het kampioenschap zeilden. Albert werd achtste en Douwe dertiende (!). In het klassement mag men zijn slechtste wedstrijd van het puntentotaal aftrekken. Zeilt één van deze heren nog een slecht resultaat in de komende drie wedstrijden dan is de concurrentie dichtbij en is de strijd om de blauwe kampioenswimpel nog niet een uitgesproken zaak. Achter Lemmer en Grou liggen de gebroeders Brouwer op de loer. Sytze zeilde met Heerenveen naar een tweede plaats en staat in het klassement derde. Harmen (Langweer) pakte vanmiddag net als bij Terherne en Stavoren de winst en sluit als vierde aan bij de top van de rangschikking.

Zoals gezegd nog drie wedstrijden te gaan na de rustdag van morgen. Woensdag en donderdag zeilen de skûtsjes op het IJsselmeer bij Lemmer en vrijdag is alweer de finale op het Sneekermeer.

Het gaat ongetwijfeld nog een spannende apotheose worden van dit kampioenschap. Jeroen Pietersma en zijn bemanning willen graag nog driemaal vlammen en een dagsucces zou helemaal het summum zijn. We gaan het meemaken en dat bij een hittegolf in aantocht…

UITSLAG WOUDSEND: 1. Langweer, 2. Heerenveen, 3. Huizum, 4. Joure, 5. DRACHTEN, 6. Eernewoude, 7. Leeuwarden, 8. Lemmer, 9. Woudsend, 10. Halve Maen, 11. Stavoren, 12. Akkrum, 13. Grou, 14. Sneek.

TOP KLASSEMENT: 1. Lemmer 21 punten, 2. Grou 26,7 punten, 3. Heerenveen 33,9 punten, 4. Langweer 34,7 punten, 5. Sneek 39 punten. Drachten staat negende met 51 punten.

Het laatste nieuws

Bekijk alle nieuwsitems?

Ale Zwerver, mear as 60 seizoenen Skûtsjesiler

Fan de skipper - Sile bliksem!

Skûtsje vol vaders en zonen

Meer nieuws op onze socials

Trots op onze sponsoren

Ook sponsor worden?

De wind in de zeilen

Word sponsor van It
Skûtsje fan Drachten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

It Skûtsje
Fan Drachten

It Skûtsje fan Drachten 'De Twee Gebroeders' is deelnemer aan SKS Skûtsjesilen #SKS24, dé Fryske topsport.

Contactgegevens

It Skûtsje fan Drachten

Socials

 
Button