It Skûtsje fan Drachten | Drachtster Skûtsje

Loting Grou 4 augustus

Loting Grou 4 augustus

Het SKS-skutsjesilen staat bol van tradities. Traditioneel vanavond de loting voor de startposities tijdens de wedstrijden bij de Veenhoop en Eernewoude. Jaren geleden was het horecalocaal de Bierhalle plaats van handeling. Sinds enkele jaren gebeurt dit in een grote circustent op het Halbertsmaplein in het centrum van Grou. Vanuit de pet van wijlen Fokke Wijkstra, deze pet wordt voor deze gelegenheid even geleend van het Fries Scheepvaartmuseum, trekken de veertien schippers van de SKS hun lotnummer. Het was ook vanavond weer een gezellig en druk samenzijn. Schippers, bemanningen, besturen en aanhang willen niets van dit gebeuren missen. Het is eigenlijk een jaarlijkse reunie van een ieder die het SKS-skutsjesilen een warm hart toedraagt. Officieel de aftrap van alweer het 77e kampioenschap. 

Na diverse toespraken van onder meer de penningmeester van de stichting Grouster Skutsje, de loco burgemeester van Leeuwarden en de voorzitter van de SKS kon de loting een aanvang nemen. Onze schipper Jeroen Pietersma trok nummer elf uit de pet. Bij de start in het Grietmansrak bij de Veenhoop mag hij als elfde van wal steken. In omgekeerde volgorde betekent dat hij bij de wedstrijd bij Eernewoude als vierde uit de Langesloot mag vertrekken. Rinus de Jong (Joure) trok nummer 1 en mag bij de Veenhoop van pole-position vertrekken. 

Zoals ik al memoreerde in de voorbeschouwing; Jeroen en zijn team zijn meer dan klaar voor de strijd om de titel die vanaf morgen bij Grou losbarst. Puike bemanning en een optimaal geprepareerde Twee Gebroeders. Als de voortekenen niet bedriegen kan het wel eens een pracht kampioenschap voor de mannen gaan worden. Namens bestuur, de vele sponsoren, donatuers en de grote schare supporters van ons Drachtster Skutsje wensen we Jeroen en zijn bemanning heel veel succes en natuurlijk zeilplezier!

Meer nieuws op onze socials

Trots op onze sponsoren

Ook sponsor worden?

De wind in de zeilen

Word sponsor van It
Skûtsje fan Drachten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

It Skûtsje
Fan Drachten

It Skûtsje fan Drachten 'De Twee Gebroeders' is deelnemer aan SKS Skûtsjesilen #SKS24, dé Fryske topsport.

Contactgegevens

It Skûtsje fan Drachten

Socials

 
Button