It Skûtsje fan Drachten | Drachtster Skûtsje

Prachtig zesde in Lemster Baai

Prachtig zesde in Lemster Baai

Prachtig zesde tijdens de tweede wedstrijd op het IJsselmeer bij Lemmer. En daar zag het na de eerste boeironding niet naar uit. De moed zal de mannen van de Twee Gebroeders wel even in de schoenen zijn gezonken. Als laatste sloot Jeroen Pietersma aan bij de vloot na het eerste kruisrak. Zou het dan weer zo'n dag worden... Het zat wat klassering betrof wel even mee in het eerste deel van de wedstrijd. Sieberen van Terwisga (Eernewoude) raakte de bovenboei en moest een strafrondje maken. Hetzelfde gebeurde met Rinus de Jong (Joure) en twee plaatsjes winst werden Jeroen en zijn bemanning in de schoot geworpen. Op een winderig IJsselmeer werd in een daaropvolgend kruisrak Auke de Groot (Stavoren) voorbij gezeild.

Maar Jeroen had het mooiste voor het laatste deel van de wedstrijd bewaard. In de gatebaan rondde hij de stuurboord benedenboei om een slag richting Tacozijl te maken. De daaropvolgende lange stuurboordslag richting finish bleek goud waard. Op volle snelheid en hoogte houdend stoof de Twee Gebroeders richting finish. De beloning was een prachtige zesde plaats. Van veertien naar zes. Wat zal het onze mannen goed hebben gedaan! Jeroen houdt de twaalfde plaats in het klassement met 72 punten. Drie punten achterstand op Lodewijk Meeter (Halve Maen). De opdracht voor morgen op het Sneekermeer bij Sneek tijdens de finale is om onze collega's uit Drachten voorbij te steken.

De kampioen was al bekend, maar de strijd om de tweede en derde positie in het eindklassement is ongemeen spannend. De glorieuze winnaar van vanmiddag, Willem Zwaga (Leeuwarden), deed hiermee goede zaken. Hij nestelt zich nu op de tweede positie met 37,9 punten. Albert Visser (Lemmer) is derde met 38,8 punten. Sieberen van Terwisga (Eernewoude) en Sytze Brouwer (Heerenveen) hebben ook nog zicht op het podium met respectievelijk 43 en 43,9 punten. De vraag morgen is dan ook: wie wordt de best of the rest?

Uitslag Lemmer: 1. Leeuwarden, 2. Huizum, 3. Sneek, 4. Grou, 5. Lemmer, 6. Drachten, 7. Akkrum, 8. Langweer, 9. Eernewoude, 10. Heerenveen, 11. Woudsend, 12. Joure, 13. Stavoren, 14. Halve Maen.

Het laatste nieuws

Bekijk alle nieuwsitems?

Ale Zwerver, mear as 60 seizoenen Skûtsjesiler

Fan de skipper - Sile bliksem!

Skûtsje vol vaders en zonen

Meer nieuws op onze socials

Trots op onze sponsoren

Ook sponsor worden?

De wind in de zeilen

Word sponsor van It
Skûtsje fan Drachten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

It Skûtsje
Fan Drachten

It Skûtsje fan Drachten 'De Twee Gebroeders' is deelnemer aan SKS Skûtsjesilen #SKS24, dé Fryske topsport.

Contactgegevens

It Skûtsje fan Drachten

Socials

 
Button