It Skûtsje fan Drachten | Drachtster Skûtsje

Strijd in achterhoede op Heegermeer

Strijd in achterhoede op Heegermeer

Een mislukte start noopte Jeroen Pietersma en zijn team tot een strijd in de achterhoede. Op het Heegermeer bij Woudsend stond aan het begin van de wedstrijd een kalme bries. Bij de start ging het voor Jeroen en zijn bemanning niet zoals men vooraf in gedachten had. Bij de eerste valse start lag de Twee Gebroeders vlak bij het startschip op een keurige plaats om een perfecte start te maken. Op de positie waar wij met de persboot lagen was het niet goed te zien, maar volgens de dronebeelden gemaakt door Omrop Fryslân leek Jeroen net te vroeg de lijn te passeren. Er waren meerdere die te vroeg waren; algehele valse start. De veertien skûtsjes maakten zich klaar voor start nummer twee. En deze start kostte Jeroen eigenlijk de wedstrijd. Daar waar men vorig jaar over het algemeen perfect startte, gaat dit zeer belangrijke onderdeel van de race vaker fout. Waar 't aan ligt is vanaf onze positie moeilijk aan te geven. Feit was wel dat bij de tweede start de Twee Gebroeders te laat bij de start was. Het scheelde een tiental meters, maar in dit zeer aan elkaar gewaagde veld is het funest. Natuurlijk gaf men de moed niet op en werden de mouwen opgestroopt om vooruit te zeilen. Toch moesten Jeroen en zijn bemanning zich tevreden stellen met een dertiende plaats. Super gestreden, daar niet van; een skûtsje wat zeer competitief is, maar meer zat er vanmiddag helaas niet in.

De strijd om de vacante titel lijkt met nog vier wedstrijden te gaan een prooi te gaan worden voor Douwe Visser (Grou). Ook vanmiddag was deze schipper met zijn team heer en meester op het Heegermeer; hij pakte met grote voorsprong zijn derde overwinning van dit kampioenschap. Zijn slechtste wedstrijd tijdens deze titelrace is een vijfde plaats! Zijn grootste concurrent, Albert Visser (Lemmer), kwam vanmiddag niet verder dan een zesde plaats. Sytze Brouwer (Heerenveen) presteerde opnieuw geweldig en werd tweede. Douwe Visser heeft nu in het tussenklassement een voorsprong van een kleine tien punten op Albert Visser. Sytze Brouwer is Albert tot op een tiende punt genaderd. Mits er geen gekke dingen gebeuren, zullen deze drie schippers het podium in Sneek komende vrijdag gaan bestijgen. Jeroen Pietersma staat met zijn team tiende in het tussenklassement. Op voorhand hadden we ze iets hoger ingeschat, maar het is gewoon niet anders. Dan maar hopen op een dagsucces tijdens een van de nog resterende vier wedstrijden. Het zou het kampioenschap voor de mannen van de Twee Gebroeders toch nog wat glans geven.

In verband met de traditionele intocht in Lemmer begint de inhaalwedstrijd van de afgelaste wedstrijd bij de Veenhoop morgen op het Heegermeer bij Woudsend al om 11.00 uur!

Uitslag Woudsend: 1. Grou, 2. Heerenveen, 3. Joure, 4. Huizum, 5. Akkrum, 6. Lemmer, 7. Leeuwarden, 8. Eernewoude, 9. Langweer, 10. Sneek, 11. Woudsend, 12. Halve Maen, 13. Drachten, 14. Stavoren.

Trots op onze sponsoren

Ook sponsor worden?

Meer nieuws op onze socials

De wind in de zeilen

Word sponsor van It
Skûtsje fan Drachten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

It Skûtsje
Fan Drachten

De Twee Gebroeders is een bijzonder schip binnen de prachtige vloot van de SKS-skûtsjes. Het is ook het schip dat het langst meezeilt van allemaal.

Contactgegevens

It Skûtsje fan Drachten

Socials

 
Button