It Skûtsje fan Drachten | Drachtster Skûtsje

Tiende plaats op IJsselmeer bij Stavoren.

Tiende plaats op IJsselmeer bij Stavoren.

Wat als... Het zit de mannen van de Twee Gebroeders de laatste twee wedstrijden niet mee. Zoals zo vaak zijn het de details, lees meters, die het verschil maken. Was het gisteren de derde start die net niet uit de verf kwam, vandaag stoof Jeroen Pietersma met zijn team na een prima start richting de eerste boei. Over stuurboord leek een plaats bij de eersten absoluut mogelijk. Maar zoals ik al zei, het zat 'm in de paar meters bij de bovenboei. Net, maar dan ook net, kon Jeroen zich niet tussen de over bakboord liggende skûtsjes prikken. Het had zomaar een plaats in de voorhoede kunnen opleveren; echter moest Jeroen achter de over bakboord liggende skûtsjes langs en rond de tiende positie kon aan een inhaalrace worden begonnen. Opnieuw, net als gisteren, zeilden de veertien van de SKS een gate-baan. Of er nu een bak- of stuurboord ronding werd gekozen, door de mannen van de Twee Gebroeders lukte het hen helaas niet om verder naar voren te zeilen. Je zou toch willen en hopen dat in een van de komende vijf wedstrijden het kwartje wel eens de goede kant opvalt voor Jeroen Pietersma en zijn bemanning.

Ondanks het resultaat van ons team was het vanmiddag op het IJsselmeer bij Stavoren een geweldige reclame voor het SKS-skûtsjesilen. Prachtig zeilweer, een wind die in de loop van de race aanwakkerde tot kracht vier en duizenden toeschouwers op de natuurlijke tribune bij Stavoren. Het werd een prachtige race die gewonnen werd door Douwe Visser (Grou). Zijn directe tegenstrever in de strijd om de titel, Albert Visser (Lemmer), werd na een matige start derde en alles wijst erop dat een van deze twee schippers het kampioenschap 2023 voor zich gaat opeisen. Deze twee schippers hebben skûtsje en bemanning na jarenlange ervaring op en top voor elkaar, wat ook al bleek tijdens het voorseizoen toen deze twee schippers boven de rest uitstaken. Harmen Brouwer (Langweer) werd vanmiddag tweede. Opvallend vanmiddag: de skûtsjes startten voor het eerst in een keer goed. Akkrum en Stavoren waren te vroeg over de startlijn en moesten opnieuw beginnen. Dat Pieter Meeter (Akkrum) desondanks zesde werd, was een prestatie van formaat.

Morgen zeilen de skûtsjes niet en kunnen Jeroen en zijn team de eerste week van dit kampioenschap gaan evalueren. Snelheid genoeg in de Twee Gebroeders, maar zoals ik al meldde, het moet ook eens een keertje meezitten. Maandag wordt de zesde wedstrijd van dit SKS-kampioenschap verzeild op het Heegermeer bij Woudsend.

Uitslag Stavoren: 1. Grou, 2. Langweer, 3. Lemmer, 4. Leeuwarden, 5. Heerenveen, 6. Akkrum, 7. Woudsend, 8. Halve Maen, 9. Sneek, 10. Drachten, 11. Eernewoude, 12. Huizum, 13. Joure, 14. Stavoren.

Het laatste nieuws

Bekijk alle nieuwsitems?

Ale Zwerver, mear as 60 seizoenen Skûtsjesiler

Fan de skipper - Sile bliksem!

Skûtsje vol vaders en zonen

Meer nieuws op onze socials

Trots op onze sponsoren

Ook sponsor worden?

De wind in de zeilen

Word sponsor van It
Skûtsje fan Drachten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

It Skûtsje
Fan Drachten

It Skûtsje fan Drachten 'De Twee Gebroeders' is deelnemer aan SKS Skûtsjesilen #SKS24, dé Fryske topsport.

Contactgegevens

It Skûtsje fan Drachten

Socials

 
Button