Tiende plaats op woest Sneekermeer

Home  /  Nieuws  /  Tiende plaats op woest Sneekermeer

Tiende plaats op woest Sneekermeer

Tiende plaats op woest Sneekermeer


Na de euforie van gisteren, de onvergetelijke overwinning bij Eernewoude, konden de zeilen worden gehesen voor de vierde wedstrijd van de titelrace 2019. Rond 12.00 uur pakten donkere wolken zich samen boven het Sneekermeer. Tijdens de routebespreking in de ochtend was al aan de schippers gemeld dat er tussen 12.00 en 13.00 buien zouden vallen gepaard gaande met onweer en zware windstoten. De organiserende commissie nam daarop het enig wijselijke besluit dat de race tot nader orde werd uitgesteld. Rond 15.30 uur kon er gestart worden. Bij een harde wind stoven de veertien skutsjes over het Sneekermeer. Na een lang kruisrak rondde Jeroen Pietersma en zijn bemanning als achtste de eerste boei. Kopstart was voor Sytze Brouwer (Heerenveen). Hij rondde als eerste het merkteken. De koppositie stond hij niet meer af en finishte onbedreigd naar de overwinning. En zo blijkt maar weer eens in dit zeer aan elkaar gewaagde veld dat de start cruciaal is. De afgelopen drie wedstrijden was het ook steeds diegene die als eerste de eerste boei rondde de winnaar. 

Jeroen vocht met zijn team voor wat ze waard waren. In de drang naar voren, de schoten zo lang mogelijk vast houdend, stoof de Twee Gebroeders zwaar hellend door de golven van het Sneekermeer. Toch kwamen de gekozen slagen niet altijd uit zoals onze schipper het had uitgedacht. Gedurende de wedstrijd moesten er helaas twee posities worden ingeleverd. De winnaar van de eerste twee wedstrijden, Albert Visser (Lemmer) had, ook mede door een conflict met Pieter Meeter (Akkrum) en Willem Zwaga (Leeuwarden), zijn dag niet. Hij finishte de race als elfde. Anderhalf uur duurde deze voor schippers en bemanningen bijzonder inspannende middag. Jeroen Pietersma eindigde als tiende, meer zat er vanmiddag helaas niet in. Morgen nieuwe ronde nieuwe kansen op de Langweerder Wielen bij Langweer. Het protest wat Lemmer tegen Akkrum bij de jury indiende vanavond wordt om voor mij onduidelijke redenen pas morgenochtend behandeld. Daarom is de uitslag nog onder voorbehoud.

UITSLAG Terhorne: 1. Heerenveen, 2. Grou, 3. Eernewoude, 4. Huizum, 5. Joure, 6. Leeuwarden, 7. Sneek, 8. Akkrum, 9. Halve Maen, 10. DRACHTEN, 11. Lemmer, 12. Woudsend, 13. Stavoren, 14. Langweer.

WILT U OOK SPONSOR WORDEN VAN 

IT SKÛTSJE FAN DRACHTEN? 

Ik word sponsor
 
Button