It Skûtsje fan Drachten | Drachtster Skûtsje

Twaalfde plaats bij Eernewoude

Twaalfde plaats bij Eernewoude

Het is Jeroen Pietersma en zijn team helaas niet gelukt de geweldige prestatie, een overwinning, vanmiddag bij Eernewoude te herhalen. Met een twaalfde plaats kon het team redelijk teleurgesteld de haven opzoeken na een toch prachtige zeilmiddag. Als negende in de rij van veertien skûtsjes startte de Twee Gebroeders vanmiddag, dit na de loting van afgelopen vrijdagavond. En wederom net als gisteren bij de Veenhoop startte de S.K.S.-vloot vanachter de sleepboot. De windrichting liet een start vanuit de Langesloot niet toe. En ook net als bij de Veenhoop ging het bij de sleepstart mis. Enkele skûtsjes achteraan in de rij, waaronder de Twee Gebroeders, kwamen bij de steigers in de knel en of er touwen nog aan palen op de wal vastzaten; al met al diende de procedure opnieuw te worden opgestart.

Ruim een half uur later in kiellinie achter de sleepboot werd de armada het Zandmeer opgesleept. Het startsein klonk en de zeilen konden worden gehesen.

En vooral het eerste rak laveren in de nauwe Folkertsloot bleek scherprechter. Dan weer over bak- dan weer over stuurboord kwamen de schepen voortdurend in elkaars vaarwater. Jeroen Pietersma en zijn bemanning kwamen helaas niet altijd goed uit deze hachelijke situaties. De wal keert het schip, opnieuw door de wind om vervolgens weer te moeten draaien op een schip wat over bakboord lag.

Onze mannen kwamen niet vooruit en moesten noodgedwongen een strijd in de achterhoede voeren. De wind die vanaf de start nog redelijk van kracht was zwakte bij tijd en wijle even weg. Tel daarbij het geboomte wat je de wind ook nog uit de zeilen neemt, kortweg het lukte vanmiddag gewoon niet.

De strijd om de winst ging tussen Douwe Visser (Grou), Sytze Brouwer (Heerenveen), Gerhard Pietersma (Eernewoude) en Albert Visser (Lemmer). Laatstgenoemde schipper wist heel knap van een twaalfde startpositie naar voren op te stomen. Hij werd uiteindelijk tweede achter winnaar Heerenveen. Eernewoude werd derde. Grou dat gedurende een groot deel van de wedstrijd voorop had gelegen viel met een vierde plaats net buiten het podium.

De wedstrijden op de “nauwe wateren” zijn verzeild en vanaf morgen lonkt het open water. Het Sneekermeer bij Terhorne is het theater voor de vierde wedstrijd van dit kampioenschap. Als supporters van het Drachtster Skûtsje gaan we ervan uit dat we een mooie wedstrijd gaan meemaken. En vooral met Jeroen en zijn team in de voorste gelederen!

UITSLAG EERNEWOUDE: 1. Heerenveen, 2. Lemmer, 3. Eernewoude, 4. Grou, 5. Leeuwarden, 6. Stavoren, 7. Langweer, 8. Huizum, 9. Joure, 10. Sneek, 11. Woudsend, 12. DRACHTEN, 13. Akkrum, 14. Halve Maen.

Klassement: 1. Lemmer, 2. Grou, 3. Eernewoude. Drachten staat na drie wedstrijden op plaats 11.

Meer nieuws op onze socials

Trots op onze sponsoren

Ook sponsor worden?

De wind in de zeilen

Word sponsor van It
Skûtsje fan Drachten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

It Skûtsje
Fan Drachten

It Skûtsje fan Drachten 'De Twee Gebroeders' is deelnemer aan SKS Skûtsjesilen #SKS24, dé Fryske topsport.

Contactgegevens

It Skûtsje fan Drachten

Socials

 
Button