It Skûtsje fan Drachten | Drachtster Skûtsje

Voorbeschouwing kampioenschap 2023

Voorbeschouwing kampioenschap 2023

De serieuze en geconcentreerde blik van onze schipper Jeroen Pietersma op de cover van het magazine 2023 verraadt veel met betrekking tot het komende SKS-kampioenschap. Optimale focus van schipper en natuurlijk zijn bemanning zijn nodig om optimaal te presteren. De grote liefde van Jeroen, Feyenoord, werd dit jaar kampioen van de eredivisie. En maar wat graag wil hij kampioen van de SKS 2023 worden. Wat is daarvoor nodig. Op de eerste plaats een fanatieke schipper en dito bemanning. Daarover zeker geen twijfel. Vervolgens een team wat optimaal op elkaar is ingespeeld. Door middel van vele trainingen en wedstrijden in het voorseizoen is een perfect geheel gesmeed. De bemanning is op slechts enkele plaatsen gewijzigd ten opzichte van vorig seizoen. Wat het meest in het oog springt is dat de broer van Jeroen, Gerhard, reeds vele jaren schipper op het skutsje van Eernewoude, de overstap maakt naar de Twee Gebroeders. Hij zal met zijn ervaring van een enorm toegevoegde waarde zijn. 

En dan natuurlijk ons skutsje. Het schip heeft twee nieuwe zwaarden gekregen. Volgens onze schipper zeilt de Twee Gebroeders hoger en sneller. Voeg daarbij dat volgens de nu geldende formule er meer vierkante meters zeil mag worden gezet. Het nieuwe tuig is al een paar keer op het schip geplaatst en voldoet prima. Tijdens enkele wedstijden in het vooreizoen heeft het zijn nut meer dan bewezen tot groot enthousiasme van schipper en bemanning. Kortom niets lijkt een dikke verbetering ten opzichte van het kampioenschap vorig jaar in de weg te staan toen Jeroen Pietersma met een tiende plaats in het eindklassement tevreden moest zijn.

De resultaten tijdens de wedstrijden in het voorseizoen waren zeer bemoedigend. Natuurlijk zit de concerrentie ook niet stil. Het belooft wederom een spannend kampioenschap te gaan worden met de grote vraag wie de opvolger gaat worden van Albert Visser (Lemmer) en zich 18 augustus mag kronen tot 77e kampioen van de SKS. Vanaf komende vrijdag 4 augustus houden wij u op deze site op de hoogte met dagelijks een wedstrijdverslag en fotoreportage van de race van die dag met natuurlijk de focus op de prestaties van Jeroen Pietersma en zijn bemanning. 

Trots op onze sponsoren

Ook sponsor worden?

Meer nieuws op onze socials

De wind in de zeilen

Word sponsor van It
Skûtsje fan Drachten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

It Skûtsje
Fan Drachten

De Twee Gebroeders is een bijzonder schip binnen de prachtige vloot van de SKS-skûtsjes. Het is ook het schip dat het langst meezeilt van allemaal.

Contactgegevens

Drachtster Skûtsje

Socials

 
Button