It Skûtsje fan Drachten | Drachtster Skûtsje

Wederom schitterende start Jeroen Pietersma!

Wederom schitterende start Jeroen Pietersma!

Een start uit het boekje zullen we maar zeggen. Fenomenaal startte Jeroen Pietersma vanmiddag op het Sneekermeer. Bij de onderste startboei stoven de mannen van de Twee Gebroeders als eerste over de startlijn. Als een mes sneed het skûtsje door de golven. Wat een heerlijk gevoel moet dat onze schipper en bemanning hebben gegeven. Maar daarna nog een lang kruisrak, bij een stevige bries, te zeilen. Wat een fenomenaal mooi gezicht om te zien hoe Jeroen Pietersma het toch lukte om de eerste boei als eerste te ronden. De trots van Drachten die het gehele S.K.S.-veld aanvoerde richting beneden boei bij de pier.

Fel werden de mannen echter op de huid gezeten door Albert Visser (Lemmer), Harmen Brouwer (Langweer), Sytze Brouwer (Heerenveen) en Gerhard Pietersma (Eernewoude). Deze schippers waren niet van plan om de zege aan Jeroen cadeau te doen, en gelijk daar ze hebben.

Na een route zeilen in een schitterend lang kruisrak over het gehele Sneekermeer moest Jeroen en zijn team lijdzaam toezien hoe Lemmer de leiding overnam. Een route daarna kwam een vooraf uitgekiende slag van Jeroen niet uit zoals hij voor ogen had. Net te laat kwam hij over stuurboord bij de bovenboei aan zeilen; een paar andere schippers lagen over bakboord en sneden voor de Twee Gebroeders langs. Gevolg een zevende plaats en dat was zeker even slikken na de eerste stek in de eerste route.

Maar het team was met deze notering absoluut niet tevreden. De “gate” baan bood genoeg kansen en mogelijkheden om nog wat plaatsen winst te pakken. Een “gate” baan? Ja, dat betekent zoveel dat er na het ronden van de bovenboei er twee boeien onderin, na een voor-de-winds-rak, de baan liggen. De schippers mogen kiezen of ze de bak- dan wel de stuurboord boei ronden. Hierdoor ontstaat er een lang kruisrak waarin de schippers alle vrijheid en keus hebben om hun uitgekiende slag te maken.

Jeroen Pietersma wist met zijn team nog twee plaatsen winst te boeken in het laatste deel van de race en ze eindigden als vijfde tijdens deze schitterende zeilpartij, alweer de vierde race in de strijd om de titel.

Wat zullen de mannen van de Twee Gebroeders met een zeer tevreden gevoel de volgschepen hebben opgezocht. Na de perfecte start tijdens de eerste wedstrijd bij Grou die resulteerde in een vierde plaats, nu de evenzo geweldige start met als beloning een vijfde plaats. Het kan de motivatie alleen nog maar versterken!

De winst ging vanmiddag naar Harmen Brouwer (Langweer). Hij boekte als S.K.S.-schipper zijn eerste zege. Tweede werd Albert Visser (Lemmer) die een groot deel van de wedstrijd vooraan had gelegen. Laatstgenoemde schipper leidt het klassement. Met drie tweede plaatsen en een derde plaats is hij aan een zeer constant kampioenschap bezig. Gerhard Pietersma (Eernewoude) staat tweede en Douwe Visser (Grou) derde. Jeroen Pietersma schuift door zijn puike prestatie van vanmiddag op naar de tiende plaats.

UITSLAG TERHORNE: 1. Langweer, 2. Lemmer, 3. Eernewoude, 4. Huizum, 5. DRACHTEN, 6. Grou, 7. Heerenveen, 8. Halve Maen, 9. Sneek, 10. Joure, 11. Stavoren, 12. Leeuwarden, 13. Akkrum, 14. Woudsend.

Trots op onze sponsoren

Ook sponsor worden?

Meer nieuws op onze socials

De wind in de zeilen

Word sponsor van It
Skûtsje fan Drachten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

It Skûtsje
Fan Drachten

De Twee Gebroeders is een bijzonder schip binnen de prachtige vloot van de SKS-skûtsjes. Het is ook het schip dat het langst meezeilt van allemaal.

Contactgegevens

It Skûtsje fan Drachten

Socials

 
Button