It Skûtsje fan Drachten | Drachtster Skûtsje

Wedstrijd bij de Veenhoop afgelast

Wedstrijd bij de Veenhoop afgelast

De tweede wedstrijd van dit SKS-kampioenschap vanmiddag bij De Veenhoop is afgelast. De harde wind, kracht vijf tot zeven, maakte het onmogelijk om een race met veertien skûtsjes te verzeilen. Hierbij speelt ook de ondiepte van de Wijde Ee een grote rol. De skûtsjes moeten het zwaard kunnen steken om koers te kunnen houden. Bij harde wind helt een skûtsje zwaar over en is de kans groot dat het zwaard de grond raakt. Hierdoor kan een skûtsje omslaan, en dat is wel het laatste wat je wilt. Veertien schepen die met harde wind strijden op een nauw vaarwater met deze windkracht is ook vragen om moeilijkheden, lees materiële en personele ongemakken. Rond 13.00 uur kwam het definitieve bericht via de marifoon aan alle schippers. De vuilweercommissie gaf haar advies door aan de SKS, die daarop het definitieve besluit tot afgelasten nam.

Dubbel zuur voor onze stichting, het Drachtster Skûtsje. Traditioneel is de wedstrijd bij De Veenhoop de sponsordag. Op deze dag worden sponsoren van ons skûtsje uitgenodigd om samen met het bestuur de race vanaf een schip gade te slaan. Ondanks het niet doorgaan van de wedstrijd werd het toch een zeer gezellig samenzijn. Er werd snel geschakeld en een alternatief programma aangeboden. Eenieder die dat wilde, kon de Twee Gebroeders van binnen en buiten bekijken, hetgeen enorm werd gewaardeerd. Schipper en bemanning mengden zich onder het gezelschap, en het was een mooie gelegenheid om nader kennis te maken. Tevens namen zij, net als onze voorzitter Ruud Boomsma, even het woord en spraken ze de gasten toe.

Helaas ging de wedstrijd niet door, maar ondanks dit gegeven werd het toch nog een gezellige aangename middag. Morgen staat de wedstrijd bij Eernewoude op het programma. Jeroen Pietersma start als vierde vanuit de Langesloot, en het zal er zeker om spannen of dit startnummer een podiumplaats zal opleveren.

Meer nieuws op onze socials

Trots op onze sponsoren

Ook sponsor worden?

De wind in de zeilen

Word sponsor van It
Skûtsje fan Drachten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

It Skûtsje
Fan Drachten

It Skûtsje fan Drachten 'De Twee Gebroeders' is deelnemer aan SKS Skûtsjesilen #SKS24, dé Fryske topsport.

Contactgegevens

It Skûtsje fan Drachten

Socials

 
Button