It Skûtsje fan Drachten | Drachtster Skûtsje

Woede over 'amateurisme' SKS: "Dit had echt nooit gemoeten"

Woede over 'amateurisme' SKS: "Dit had echt nooit gemoeten"
De één noemt het 'amateurisme', een ander vindt het 'rommelig'. Maar hoe dan ook, steeds meer schippers hebben kritiek op wedstrijdleiders van de SKS.

In tegenstelling tot de IFKS is er bij de SKS iedere dag een andere commissie verantwoordelijk voor de wedstrijd. En dus is er iedere dag een andere wedstrijdleider. Daardoor hebben al die wedstrijdleiders minder ervaring met skûtsjewedstrijden dan ze zouden hebben als ze alle wedstrijden zouden leiden. En wie minder ervaring heeft, maakt meer fouten.

Schippers balen daarvan. "Wij steken veel geld in de skûtsjes, en veel tijd. Er moet nu wel wat gebeuren", zegt Jeroen Pietersma van Drachten. Pietersma baalt vooral van een fout bij de inhaalwedstrijd bij Woudsend. Die wedstrijd werd afgeblazen, nadat de organisatie per ongeluk tegen het skûtsje van Lemmer had gezegd dat ze vals gestart waren. Toen Lemmer daarover een protest indiende tegen de commissie, werd de wedstrijd stilgelegd. Zuur voor Drachten, want dat skûtsje lag vooraan. "Dit had echt nooit gemoeten", zei Pietersma. "Dit is amateurisme van heb ik jou daar!"

 

Meer lezen? Je leest het volledige artikel via deze link. 

 

Trots op onze sponsoren

Ook sponsor worden?

Meer nieuws op onze socials

De wind in de zeilen

Word sponsor van It
Skûtsje fan Drachten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

It Skûtsje
Fan Drachten

De Twee Gebroeders is een bijzonder schip binnen de prachtige vloot van de SKS-skûtsjes. Het is ook het schip dat het langst meezeilt van allemaal.

Contactgegevens

It Skûtsje fan Drachten

Socials

 
Button