Johannes Zwerver


Ontmoet Johannes Zwerver, de veelzijdige BB zwaardenman van It Skûtsje fan Drachten

Johannes Zwerver, 45 jaar oud, is een ervaren lid van de bemanning van It Skûtsje fan Drachten. Zijn reis begon als opstapper en na enkele jaren werd hij onder schipper Jeroen een vaste kracht aan boord. Johannes is niet alleen verantwoordelijk voor de zwaarden als zwaardenman, maar hij is ook breed inzetbaar waar nodig, wat hem een onmisbare aanwinst voor het team maakt.

Elk zeilseizoen heeft het team, inclusief Johannes, het doel om zo hoog mogelijk te eindigen, idealiter in het midden van het erepodium. Hoewel de concurrentie sterk is met dertien andere teams die hetzelfde doel nastreven, streeft Johannes ernaar om in het 'linker rijtje' te eindigen, wat al een prestatie op zich is. Voor hem is het echter net zo belangrijk om plezier te hebben en goede wedstrijden te zeilen.

Een van de meest onvergetelijke momenten voor Johannes was tijdens een race op de Veenhoop, waar hij en zijn team onbedoeld het bakje van een wedstrijdverslaggever van Omrop Fryslân raakten met de top van hun mast — een incident dat ongetwijfeld voor een schrikreactie zorgde.

Het laatste nieuws

Bekijk alle nieuwsitems?

Ale Zwerver, mear as 60 seizoenen Skûtsjesiler

Fan de skipper - Sile bliksem!

Skûtsje vol vaders en zonen

Meer nieuws op onze socials

Trots op onze sponsoren

Ook sponsor worden?

De wind in de zeilen

Word sponsor van It
Skûtsje fan Drachten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

It Skûtsje
Fan Drachten

It Skûtsje fan Drachten 'De Twee Gebroeders' is deelnemer aan SKS Skûtsjesilen #SKS24, dé Fryske topsport.

Contactgegevens

It Skûtsje fan Drachten

Socials

 
Button