Klaas Dijkstra


Maak kennis met Klaas Dijkstra, Roefmeester op It Skûtsje fan Drachten

Klaas Dijkstra, met een leeftijd die hij graag mysterieus houdt, al is hij trots 70 jaar jong, is sinds 2015 betrokken bij It Skûtsje fan Drachten. Hoewel hij niet altijd als vast bemanningslid diende, heeft hij zich vaak nuttig gemaakt als invaller en heeft hij ontelbaar vele hand- en spandiensten verricht. Sinds 2019 maakt hij officieel deel uit van de vaste bemanning, hoewel de pandemie tijdelijk een rem zette op de zeilactiviteiten.

Als Roefmeester beheert Klaas de roef, het achterste deel van het skûtsje dat vroeger de woonruimte van de schipperfamilie was. Zijn betrokkenheid bij It Skûtsje fan Drachten kwam door zijn zoon, die al sinds 2014 aan boord is. Het was schipper Jeroen die Klaas zijn enthousiasme opmerkte en hem steeds vaker uitnodigde om mee te doen.

Voor Klaas heeft het zeilen geen specifieke doelstellingen qua prestatie; elke meter die hij op It Skûtsje fan Drachten zeilt, is een feest voor hem. De sfeer en het samenzijn met de bemanning betekenen veel voor hem. Een bijzonder moment in zijn ervaring was toen hij in de roef werd verrast door twee ambassadeurs, vermoedelijk uit IJsland en Taiwan, aan wie hij mocht uitleggen hoe families vroeger op de skûtsjes leefden. Zijn meest emotionele ervaring was het zien van de overwinning in Stavoren, tijdens het eerste jaar van zijn zoon aan boord.

Meer nieuws op onze socials

Trots op onze sponsoren

Ook sponsor worden?

De wind in de zeilen

Word sponsor van It
Skûtsje fan Drachten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

It Skûtsje
Fan Drachten

It Skûtsje fan Drachten 'De Twee Gebroeders' is deelnemer aan SKS Skûtsjesilen #SKS24, dé Fryske topsport.

Contactgegevens

It Skûtsje fan Drachten

Socials

 
Button